Megéri az olcsó lufi?

Írta: Zeke Erika 2020/09/10 0 Comment(s)

szülinapi lufiSokan rendelnek Ali Expressről, eBay-ről vagy egyéb helyekről és vásárolnak latex lufikat. Elsősorban a kedvező ár az az, ami erre csábítja az embereket és ez ingyen szállítás.

De valóban olcsó az olcsó?

Nem szeretnék lebeszélni senkit erről, hogy rendeljen és vegyen máshol lufikat, csak szerintem érdemes megnézni mit is kapunk a pénzünkért, mielőtt megvesszük ezeket a termékeket.

Én is rendeletem már és soha nem érkezett meg időben. A szállítás minimum egy hónap és most a Covid miatt valószínű, hogy még így is több idő lesz.

Tegye fel a kezét, akinek nem érkezett meg a lufija időben. Biztos, hogy sok kéz van a magasban!

Tehát eleve kockázatos, hogy ide fog-e érni arra az alkalomra amire szeretnétek.

Most nézzük a minőségeket! Gyönyörű képek vannak fent, szinte tényleg lejönnek a monitorról annyira szépek és mégis mire ideér már nem annyira gyönyörű és higgyétek el, hogy nem az út során fakult ki és ment össze sajnos.

Nem hiszem, hogy csak az ár számít, mert van különbség lufi és lufi között. A több mint 7 éves tapasztalat során elég sok léggömbbel dolgoztam.

 

 

Bementem egy közeli kínai boltba és vettem egy csomag lufit az alábbiakban leírom a tapasztalatom nektek.

A magyar felírat elégé meggyőző volt, de sajnos ahogy lejjebb is elolvastam a feliratokat hát nem lett nagy bizodalmam a termékhez. Értelmezhetetlen felíratok összekevert betűk nem győzött meg az áru minőségéről. Sehol nem találtam, hogy milyen minőségi követelményeknek fel meg a termék.

Az anyagát tekintve, latex vagy nem latex azt sem tudtam meg. Az ára is nagyon kedvezőnek tűnt. A méret nem volt feltüntetve.

Amikor kibontottam egy igen kellemetlen szag csapta meg az orrom és miután kivettem a zacskóból éreztem, hogy a léggömb valamilyen porral volt bevonva a héliummal töltés során is éreztem, hogy ez a por erősen hozzátapad a kezemhez. Érezhető volt, hogy sokkal vékonyabb, mint az általam használt léggömbök.

A felfújás során 20-ból 5 ki is pukkant még azonnal. A mérete kisebb volt, mint 28 cm, így kevesebb hélium menet bele és az alakja inkább körtére hasonlított, mint körhöz. Héliumtöltés után 8 órával már nem lebegett.

Összeségében szerintem ezt a lufit nem ajánlom senkinek a szaga és a kétes eredetű por miatt gyerek kezébe végkép nem adnám.

Mindenkinek azt tanácsolom, hogy ne csak az ár alapján válaszon lufit, nézze a minőséget és mennyire tartós az élmény.

Az alacsony árkategóriás léggömb, héliumos felfújás után csak 8 óráig lebegett. Véleményem szerint érdemesebb, többet költeni egy magasabb minőségű léggömbre, mert az tovább tart.

 

A magasabb minőségű léggömböknek, magas szintű minőségi követelményeknek kell megfelelni. Itt a csomagoláson mindig fel van tüntetve a gyártó és a magyar leírás is érthetően megtalálható. Ez drágább ugyan, de hosszú ideig gyönyörködhetőnk benne és bátran oda adhatjuk a gyerekeinknek is.

 

 

 

szöveg